Vraagje over mobo en ram

Users helping other users. If you need help or are having a problem, please post it here.

Topic author
Spanos
Posts: 181
Joined: 13 Dec 2007 16:00
Location: Eindhoven

Vraagje over mobo en ram

Post by Spanos » 03 Feb 2008 17:58

Weet iemand misschien of ik op een mobo met een bussnelheid van 1066Mhz ook RAM kan met 1066Mhz? Of is dat logisch?

Alvast bedankt!


Sucre
Posts: 123
Joined: 19 Jan 2008 12:14

Re: Vraagje over mobo en ram

Post by Sucre » 03 Feb 2008 18:43

Niet perse. voorbeeld: http://www.alternate.nl/html/product/de ... hData=true
dat mobo'tje heeft een bussnelheid van 1333 MHz maar ondersteunt maximaal ddr2-800

http://www.alternate.nl/html/product/de ... hData=true
Deze heeft 1600MHz bussnelheid en ondersteunt maximaal 1066

Dus volgens mij heeft dat niet direct met elkaar te maken als je het zo eens bekijkt bij deze 2 en bij nog veel meer mobo's 8-)
Of ik zit er helemaal naast maar dan hoor ik het graag natuurlijk :mrgreen:
How big is your gun?
[ external image ]


Topic author
Spanos
Posts: 181
Joined: 13 Dec 2007 16:00
Location: Eindhoven

Re: Vraagje over mobo en ram

Post by Spanos » 04 Feb 2008 17:46

Nee klopt, wat ik op Google heb kunnen vinden heeft dat niets met elkaar te maken. Ligt inderdaad aan het mobo. Bedankt iig!

(Topic closed?)


Sucre
Posts: 123
Joined: 19 Jan 2008 12:14

Re: Vraagje over mobo en ram

Post by Sucre » 05 Feb 2008 01:17

Geen dank 8-)
How big is your gun?
[ external image ]


fussylogic

Re: Vraagje over mobo en ram

Post by fussylogic » 06 Feb 2008 10:03

Sorry jongens om hier even op in te haken. Het heeft wel degelijk met elkaar te maken. Maar de snelheden hoeven niet gelijk te zijn want die kan je namelijk met een multiplier instellen. Maar let wel op want soms is het beter om een bepaalde snelheid ddr2 geheugen te nemen, omdat je dan beter de CPU kan overclocken etc. Sowieso moet je niet teveel waarde hechten aan de snelheid van je geheugen, omdat dit in de praktijk weinig uit maakt. Zo kan je beter 800Mhz op 4-3-3 hebben dan 1066 op 5-5-5. Maar dat hangt toch ook weer sterk van je moederbord af. Post maar eens wat je eventueel wilt kopen.

Groetjes,

fussylogic


Sucre
Posts: 123
Joined: 19 Jan 2008 12:14

Re: Vraagje over mobo en ram

Post by Sucre » 06 Feb 2008 10:27

Ja ok, dat is mooi dan om te weten daarom zei ik ook als het niet zo is dan hoop ik dat er iemand anders dit wel kan vertellen,
ik heb mijn info puur van de winkel vandaan zeg maar, dus bedankt voor de correctie :D

Ik zit aan dit mobo te denken van asus de Asus M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP [ external image ]

http://www.alternate.nl/html/product/de ... hData=true
How big is your gun?
[ external image ]


Malbolgia
Site Admin
Site Admin
Posts: 404
Joined: 07 Oct 2007 08:20
Location: Vreden
Contact:

Re: Vraagje over mobo en ram

Post by Malbolgia » 06 Feb 2008 12:30

Dat ziet er leuk uit ! Maar is dit niet wat voor jou ?!

http://tweakers.net/nieuws/51668/intels ... elegd.html

gne gne !


Sucre
Posts: 123
Joined: 19 Jan 2008 12:14

Re: Vraagje over mobo en ram

Post by Sucre » 06 Feb 2008 14:18

zo dan!!!!! :shock:
ik vermoed op dit moment dat die niet onder de 300 euries gaat komen of is dat al bekent........... 'kwijl' hehe :mrgreen:

Sucre
How big is your gun?
[ external image ]


Sucre
Posts: 123
Joined: 19 Jan 2008 12:14

Re: Vraagje over mobo en ram

Post by Sucre » 06 Feb 2008 14:32

Damn dat geheugen wat er in moet kost al 250 euro voor 4gig 667 maar ja fully buffered zal daar wel mee te maken hebben is dat dan trouwens ook meteen sneller dan zeg maar normaal ddr2 geheugen????

Ziet er wel monsterlijk uit dat spulletje bij elkaar :twisted:
How big is your gun?
[ external image ]


Malbolgia
Site Admin
Site Admin
Posts: 404
Joined: 07 Oct 2007 08:20
Location: Vreden
Contact:

Re: Vraagje over mobo en ram

Post by Malbolgia » 06 Feb 2008 14:43

Ziet er wel monsterlijk uit dat spulletje bij elkaar :twisted:
Verbetering: Ziet er wel monsterlijk uit dat skulletje ! :D

Post Reply