Call of Duty: Black Ops 2

For all Games including Console's.
Post Reply

Topic Author
RayTeGoed
Posts: 17
Joined: 26 Nov 2010 20:37
Contact:

Call of Duty: Black Ops 2

Post by RayTeGoed »


Ieder jaar Nieuwjaar, ieder jaar Pasen, ieder jaar Kerst en ieder jaar Call of Duty. Sommige dingen kun je de klok op gelijk zetten, toch tracht Black Ops 2 wel degelijk iets nieuws te brengen in het genre, waarbij we een toekomstreis maken naar het jaar 2025.
In dit jaar komen China en de Verenigde Staten tegenover elkaar te staan, hetgeen alles te maken heeft met de zogeheten Rare Earth Elements (REE’s), aardstoffen die de basis vormen van technologieën als hardware, mobiele telefoons en computertoepassingen. China heeft een groot deel van deze stoffen in handen en op het moment dat ze de export hiervan een halt toebrengen lopen de spanningen tussen de twee grootmachten hoog op. Raul Menendez vormt een belangrijke spil in dit verhaal, de man heeft het namelijk voor elkaar gekregen om de Amerikaanse drones te hacken, waardoor het gevaar ook van binnenuit komt. Ondanks de toekomstige setting zal de ontwikkelaar het verleden niet laten rusten, Raul is namelijk een voormalig vriend van Frank Woods en Alex Mason en dus gaan we ook terug naar de tijd van Black Ops om te kijken hoe de man zo veranderd is. In de toekomst spelen we juist weer als de zoon van Alex Mason, David Mason, waarmee de cirkel rond lijkt te zijn.


Een singleplayer, weliswaar zich afspelend in de toekomst, is natuurlijk niets nieuws voor de franchise. Toch tracht ontwikkelaar Treyarch een nieuw element in te voeren met Strikeforce, hetgeen te zien is als een real-time strategy onderdeel binnen het bekende concept. Met de zogeheten Overwatch view kunnen we als een vogel boven het veld zweven om onze volgende aanval te plannen. Het is hierbij mogelijk om troepen aan te sturen of bezit te nemen van je manschappen of drones op de grond. Inderdaad, iedereen die aan jouw kant staat is over te nemen om vanuit diens gezichtsveld de strijd aan te gaan. Voorzichtigheid is hierbij geboden, het falen van een missie betekent namelijk niet dat je opnieuw moet beginnen. Afhankelijk van je acties verandert het verhaal, waardoor er ook meerdere eindes zijn om dit te benadrukken. Verwacht overigens niet dat Strikeforce een volwaardig RTS onderdeel binnen Black Ops 2 is, het betreft simpelweg een kleine variatie op de bestaande missies zonder veel diepgang die ook niet terugkeert in de multiplayer.

Multiplayer, het staat gelijk aan dagen, weken en zelfs maanden plezier. Het is de heerser van de online services en dus zouden we het niet heel vreemd vinden wanneer de aanpassingen minimaal waren geweest. Niets is echter minder waar, getuige het schrappen van de killstreaks. Het lijkt vloeken in de kerk, maar met de nieuwe scorestreaks lijkt een waardige opvolger gevonden te zijn. In de scorestreaks krijg je punten voor vrijwel alles wat je doet, denk aan het stelen van een vlag of assisteren in een kill, hetgeen ook nieuwelingen een kans moet geven. Toch hoeven oudgedienden zich niet afgedankt te voelen, de meeste punten krijg je namelijk voor de beste acties zoals het maken van een headshot, waardoor ze zich nog altijd kunnen onderscheiden.


Een andere grote vernieuwing is dat standaarduitrustingen tot het verleden behoren. Niet geheel tevreden over dat ene geweer of die ene granaat binnen een uitrusting? Geen probleem, in je tien beschikbare slots mag je zelf keuzes maken die bij je speelstijl passen. Ieder slot staat gelijk aan één wapen, granaat of attachment, waardoor je de keuzes hebt om deze invulling geheel zelf te maken. De ontwikkelaar gaat echter nog iets dieper door Wildcards te introduceren die eveneens één van de tien slots innemen. Eenmaal geactiveerd kun je een extra perk instellen of een extra attachment aan het geweer hangen, waardoor de keuzevrijheid en onderlinge verschillen nog meer toe zullen nemen. Gekozen is om dit alles als een visuele presentatie in beeld te brengen, zo kiezen we niet langer uit een lijst benamingen maar worden alle items met een bijhorend plaatje weergegeven. Een kleine aanpassing voor net wat meer gebruiksgemak.

Hoewel we in de multiplayer nog altijd voor eigen succes kunnen gaan zijn er ook veranderingen doorgevoerd in het teamaspect. Met multi-team gaan de gevechten niet langer tussen twee teams, het is ditmaal mogelijk om meerdere, kleinere teams te vormen. Multi-team kan onder andere gespeeld worden in Hardpoint, hetgeen nog het beste te vergelijken is met King of the Hill voor teams. Het doel is om een steeds weer veranderend punt op de map in te nemen, waarmee het weliswaar niet vernieuwend, maar wel vermakelijk moet worden.


Bij de multiplayer is ook aan eSports gedacht, getuige de komst van CODcast. Alhier kun je meekijken bij andere wedstrijden waarbij je extra informatie krijgt voorgeschoteld, denk aan posities van spelers op de map en de leiders binnen het klassement. Als buitenstaander van de actie kun je zelf commentaar geven, terwijl de spelers juist een camera in kunnen schakelen zodat we ze kunnen zien terwijl ze spelen. Inhakend op eSports komt de ontwikkelaar tevens met een League mode, waarbij al je wedstrijden online te volgen zijn door anderen. Om niet één speler voortdurend als winnaar uit de strijd te zien stappen worden spelers naar hun kwaliteiten ingedeeld in een groep zodat het niveau tussen spelers altijd gelijk moet zijn. Treyarch wil zelf ook wedstrijden gaan organiseren waarbij de beste spelers tegen elkaar strijden en worden voorzien van live commentaar.

Natuurlijk zal de Call of Duty franchise niet ineens het wiel opnieuw proberen uit te vinden, er is al jaren geleden een basis gelegd waar zowel Infinity Ward als Treyarch verder op uitbouwen. In het geval van Black Ops 2 lijkt dit uitbouwen te gebeuren in een futuristische setting met RTS-elementen binnen de singleplayer, terwijl ook in de multiplayer de nodige wijzingen worden aangebracht en de zombies uiteraard terug zullen keren. Vanaf 13 november kunnen we daadwerkelijk aan de tand gaan voelen of deze wijzigingen het gewenste resultaat hebben.Dribbel
Founder
Founder
Posts: 643
Joined: 25 Jun 2007 13:40
Contact:

Re: Call of Duty: Black Ops 2

Post by Dribbel »

Ook die ziet er weer mooi uit ..misschien toch nog maar eens een keer deel 1 weer instaleren.

Post Reply